Poging tot gezond

Ik eet niet erg gezond. Op zich valt het wel mee. Maar ik heb vooral een probleem met fruit. Ik eet het gewoon niet zo graag, vooral basic fruit zoals appels en peren. De beste manier voor mij om toch nog fruit te eten, is door van dat gek fruit te kopen. Nu hadden we thuis een granaatappel liggen. Dat is ideaal.

IMG_4603

Allereerst had ik al een filmpje op YouTube nodig om te weten hoe hij open moest. De beste manier is om hem een keer doormidden te snijden. En die twee helften snij je nog een keer dwars doormidden. En dan begin je de rode pitje er gewoon uit te pulken. Dat was superleuk! Het spettert wel erg hard, dus let op met je kleren. Al de rode pitjes doe je in een potje, en al de witte tussenstukjes doe je weg, want die zijn erg taai.

IMG_4604

IMG_4619

Et voila, ideale zoete snack. Als je niet van pitjes in je fruit houdt, sla deze dan over want het is echt gewoon een pitje met wat vocht rond. In granaatappel zit veel polyfenol, één van die zogenaamde antioxidanten die precies voor alles goed zijn. Dus het is lekker gezond.

IMG_4612

Advertisements

2 thoughts on “Poging tot gezond

  1. wat nog handiger is bij een granaatappel: hem doormidden snijden en dan met een houten lepel er vanachter op kloppen zodat alle pitje eruit vallen (wel een kom er onder zetten best) 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s